In groep 4 zitten 27 leerlingen. Op maandag en dinsdag staat Sandra Oosterlee voor de klas en op woensdag, donderdag en vrijdag Lianne Sperling.

Elke dag staat het lesprogramma op het bord geschreven. Op maandag starten we in de kring. De kinderen mogen dan vertellen over het weekend en we zingen liedjes. De rest van de week gaan de kinderen aan hun eigen tafel zitten als ze binnenkomen.

In groep 4 leren we de tafels van 1,2,3,4,5 en 10. Als de kinderen de tafels uit hun hoofd op kunnen zeggen, krijgen ze een tafeldiploma. Ook leren we optellen en aftrekken tot en met 100.

Tijdens spelling wordt er iedere week een nieuwe spellingregel aangeboden. Zo leren we woorden schrijven met twee medeklinkers vooraan of achteraan, woorden met d of t op het eind, woorden die beginnen met s of z.

Rekenen en spelling oefenen de kinderen naast de les van die dag op de computer.

Tijdens taal leren we onder andere wat een zin, lidwoord, werkwoord en zelfstandig naamwoord is.

Iedere dag lezen we: in ons eigen leesboekje, woordrijtjes, lessen begrijpend lezen en de leeslessen behorend bij de methode “Lekker Lezen”.

Op maandag en donderdag hebben we gymles.

Ook werken we sinds vorig schooljaar met een nieuwe methode voor wereldoriëntatie: "Wijzer".

We werken met de verkeersbladen “Stap Vooruit” van Veilig Verkeer Nederland. Onderwerpen die aan de orde komen zijn: de fiets, met de groep op stap, voorgaan en meerijden.

Naast al deze lessen hebben we ook nog tijd voor tekenen, crea-activiteiten en spelen met spelletjes uit de kast.

Natuurlijk doen we nog veel meer.  Hier vertellen we af en toe over in de nieuwsbrief of u ziet het op onze Facebook pagina.