ACTIVITEITEN

Zwemkampioenen!

Afgelopen woensdag was de finale van de Rotterdamse schoolzwemwedstrijden.

28 verschillende scholen die gezamenlijk 135 leerlingen vertegenwoordigden begonnen met de schoolslagwedstrijden voor schoolteams. De 4 jongens en 4 meisjes per school probeerden de beste gezamenlijke tijd neer te zetten. Vervolgens kwamen de 12 toppers in de schoolslag van de groepen 5/6 en 7/8 jongens en meisjes aan de beurt.

Na het eerste startschot, die door de directeur van het nieuwe Sportbedrijf Rotterdam werd gegeven, was de kop er af. In het overvolle zwembad waar 150 ouders en begeleiders aandachtig zaten te kijken naar hun eigen zwemkind, hielden de adem in.

De volgende slagen waren de rug- en vrije slag, waar dezelfde 4 jongens en meisjes van de schoolteams wederom aantraden. Daarna weer gevolgd door de individuele zwemmers van alle categorieën. Als laatste onderdeel, de spectaculaire estafette waar 8 zwemmers per school het tegen elkaar op moesten nemen.

Ons eigen zwemteam heeft gewonnen en zijn dus schoolzwemkampioenen van de Gemeente Rotterdam!

Ruben den Otter heeft op de individuele afstanden ook nog 3 medailles gewonnen: 2de op de 25m schoolslag, 2de op de 25m vrije slag en 1ste op de 25m rugslag.

Wij zijn uiteraard apetrots op onze zwemmers en feliciteren ze van harte met het behalen van de titel “zwemkampioenen van de Gemeente Rotterdam”!

De deelname aan het zwemtoernooi is mogelijk gemaakt door een aantal zeer betrokken en enthousiaste ouders. Enorm bedankt voor de organisatie!

Verrassing!

Enkele weken geleden kregen we het bericht dat Rebekka den Boer (ouder) het voortouw had genomen de Regenboog dit jaar 2 feestelijke ballonpilaren te laten winnen voor de kerst. Deze actie werd georganiseerd door Globos in Spijkenisse. En.........er werd massaal gestemd. Tot onze grote verbazing werden we, dankzij onze ouders de gelukkige winnaar van een ballonnenkerstboom en een ballonnensneeuwpop. Gisteren werden ze door Globos bij ons bezorgd. Ze staan momenteel te pronken naast de kerstboom op het podium van de kuil.

Globos, Rebekka en iedereen die gestemd heeft, hartelijk bedankt!

Actie schoenendoos

Ook dit jaar heeft de Regenboog meegedaan met de schoenendoosactie van actie4kids. Een groot aantal kinderen heeft thuis een schoenendoos versierd en deze gevuld met schoolspullen, toiletartikelen, speelgoed, etc. De schoenendozen gaan naar kinderen die leven in armoede. Dit jaar gaan de dozen naar landen in West-Afrika, Oost-Europa en het Midden-Oosten. Daarnaast gaan er ook dozen naar kinderen van vluchtelingen in Europa.

Meester Wim heeft de 66 schoenendozen gebracht naar de inzamelplaats in Zuidland. Daar worden de dozen nagekeken en eventueel aangevuld. Als extraatje wordt er door de organisatie een boekje met Bijbelverhalen in de taal van het land waar het kind woont, bij gedaan.

We zijn blij dat we zoveel kinderen een prachtig cadeau kunnen geven! Iedereen die heeft meegedaan: hartelijk bedankt!

Actie4kids is een project van stichting de Samaritaan, een interkerkelijke organisatie die evangelisten en kerken in ontwikkelingslanden helpt met diverse vormen van hulpverlening.

Sponsorloop voor Sint Maarten

Trots zijn wij op alle kinderen!!! Vandaag hebben zij gelopen voor Sint-Maarten!
In een paar dagen hebben zij een geweldig bedrag bij elkaar gekregen. De meester en juffen hebben alles bij elkaar opgeteld en waren sprakeloos toen we het bedrag van €4875,78 onderaan de streep zagen!
Grandioos!! Jullie zijn toppers!

Kerk- en schooldienst

Dinsdag 12 september zijn alle kinderen naar de kerk geweest en hebben daar het verhaal over de schepping gehoord. We willen de kinderen meegeven dat we goed moeten zorgen voor de schepping (voor de aarde, dieren en voor elkaar).

Alle groepen hebben hun bijdrage geleverd en wat werd er goed meegezongen!

De diensten werden geleid door dominee Blok van de Adventskerk.

Fijn dat er ook ouders waren, hartelijk dank voor de betrokkenheid en belangstelling!

Foto's van de kerk- en schooldiensten kunt u bekijken in het fotoboek.